54è Ral·li d’esquí de muntanya del CEC a Conangles

(c) Roger Rovira

El diumenge 15 d’abril es va celebrar la 54a edició del Ral·li d’esquí de muntanya del CEC. Des del principi, els organitzadors van tenir clar que s’havia de traçar un itinerari alternatiu per dos motius: la baixa innivació de la vall de Conangles i les previsions de nevada intensa a la zona per la matinada del dissabte al diumenge. Aquests dos motius podien fer l’itinerari previst perillós tant per corredors com per la mateixa organització.

(c) Roger Rovira

El dissabte, aprofitant que l’estació d’esquí ja estava tancada, es va traçar un itinerari per la zona de Baqueira i  Bacivers. El recorregut proposat partia de la cota 1.500 de l’estació, una primera pujada fins al cap de Baqueira, tot ascendint una curta canal situada a la dreta del tub Nere, que es va assegurar amb cordes fixes. El descens per la pista Arias i el forapista Passarell fins els plans de l’Orri i d’aquí l’ascensió al tuc de Bacivers pel bosc i la carena. El descens per la pala central fins la pista de la Reina i d’aquí fins la cota 1.500. En total 1.750 m de desnivell positiu i un recorregut al voltant dels 16,5 km.

(c) Roger Rovira

La nit del dissabte al diumenge es van complir tant les previsions de neu com meteorològiques i van caure entre 15 i 40 cm de neu recent a tot el recorregut. La matinada del diumenge l’itinerari es va tornar a traçar totalment, i a les nou del matí es va donar la sortida a la cursa. Es va anul·lar el descens pel Passarell per la gran quantitat de neu acumulada.

Classificació:

Totes les fotos del ral·li a: http://www.flickr.com/photos/rogerovira/sets/72157629841020969/

About these ads

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s