>El nº 887 de la revista Muntanya obre el 2010

>

Un lustre d’il·lusió

Encetem l’any 2010 amb una nova edició de la revista Muntanya. Trenta números s’han succeït en cinc anys des que el 2005 amb el número 857 vam iniciar una nova etapa de la revista Muntanya. Han estat cinc temporades apassionants, per les quals hem publicat, gràcies a l’esforç desinteressat i mai no prou agraït dels autors, articles i reportatges de gran qualitat, tant pel que fa als continguts com per la iconografia desenvolupada. Això és el que ens diuen els nostres lectors. I en ho volem creure.
Cal dir que aquest impacte, aquesta imatge, és fruit també d’un treball sord i callat per part de l’equip editorial, format, cal dir-ho també, per bons professionals. Toi i això, aquesta labor seria inútil sense la feina de camp i l’esperit creatiu dels autors, que ens envien els seus treballs amb aquella il·lusió i bon fer sense els quals seria impossible prosseguir amb aquesta revista.
Creiem que el punt àlgid d’aquesta llarga temporadeta ens va arribar l’any 2008 quan vam tenir el reconeixement “APPEC 25 anys” per la nostra presència al carrer des de 1970; però sobretot per haver guanyat el Premi Pica d’Estats, un dels més prestigiosos en premsa catalana, per un dels nostres reportatges, concretament el de la vall de Boí.

Nº 887 (febrer 2010)
En aquest número dediquem un ampli reportatge sobre les cales del cap de Creus. Els excursionistes sovint pensem que a l’hivern només cal anar a esquiar o a fer itineraris a peu per l’alta muntanya; però sovint també oblidem que hi ha paisatges de baixa muntanya que quan més brillen és justament a l’hivern, moment en què esdevenen la millor època per anar-hi. Aquest és el cas del cap de Creus.
Altres reportatges destacats:
  • El parc nacional de Peneda-Gerês (Portugal). Un reportatge sobre un parc natural al nord de Portugal, per practicar-hi el senderisme. 
  • El Prepirineu llegendari. Dos itineraris per conèixer ermites torglodítiques del Prepirineu aragonès: l’ermita de l’Espelunga, San Victorián i San Martín de la Bal d’Onsera.
  • Els Angusto. Una història poc coneguda del pirineisme, sobre els primers guies de muntanya de finals del segle XIX.
  • La paret N del Triglav (Eslovènia). Una escalada a la paret més emblemàtica dels Alps Julians.
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s