>La via ferrada d’Innsbruck (Innsbrucker Klettersteig)

>Una via que recorre set cims de la Nordkette (Tirol)

Des dels alterosos cims de la Nordkette, la gran serralada que s’aboca sobre la vall de l’Inn i la ciutat d’Innsbruck, capital del land del Tirol i dels Alps austríacs, la panoràmica és indescriptible, meravellosa, pura. Som a prop de la ciutat i en plena alta muntanya. És així, doncs, el camí que segueix la via ferrada d’Innsbruck, ubicada al parc natural de Nordpark.
Se surt de l’estació de muntanya Hafelekar (2.269 m), a la qual hi haurem pujat amb el nou funicular i el telefèric d’Innsbruck (Nordkettenbahnen). La llarga ruta ens duu a set cims de muntanya abans d’arribar al coll de Frau-Hitt-Sattel. I és que la via ferrada d’Innsbruck té una longitud de 3.300 m i un grau de dificultat mitjà, tot i que ha estat considerada com una de les rutes alpines més exigents per a l’excursionisme convencional.
  
Aquesta via ferrada ha estat sanejada recentment pels guies de muntanya de l’Escola Alpina d’Innsbruck (ASI) i pels equips de rescat de la ciutat d’Innsbruck. Han estat renovats més de la meitat dels 2.200 m de cables d’acer i els ancoratges que l’equipen, de manera que podem dir que és una ruta ben segura i en condicions excel·lents, tant d’equipaments com de qualitat de roca.
A dalt dels cimals, resseguim la carena per passos de cavall i talls escarpats a banda i banda. El que més emociona no és la via en si mateixa, ni la seva dificultat (segons com es miri), sinó el paisatge. El paisatge és immens, incomparable, net. Tot i que és un camí freqüentat i famós, és difícil de trobar una massificació d’excursionistes i d’escaladors en aquesta regió dels Alps. I això és el que compta, a la fi.
Arribant al pic de Kaminspitze (2.435 m). Al fons, coronat per dos muntanyencs, hi ha el Kemacher (2.480 m), el cim més alt d’aquesta via ferrada; però encara queda un bon trajecte de camí fins a arribar al coll de Frau-Hitt. Paga la pena continuar-lo i gaudir-ne.
Moltes parets d’aquesta via són ben dretes i amb un pati sensacional, amb vistes a la ciutat d’Innsbruck per un costat, petitíssima, i barrancs i espadats per l’altre costat, amb vistes a les muntanyes de Gleirsch-Halltal-Kette, a l’Alpenpark Karwendel, i a les muntanyes que fan frontera amb Alemanya.
Fotografia de Roger Rovira


Properament publicarem un extens reportatge sobre els Alps del Tirol a la revista Muntanya, a partir del material que vam aplegar el mes de juliol passat en aquesta regió d’Àustria, a petició i encàrrec de Innsbruck Tourismus.
Més informació a: www.innsbruck.info
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s