>"Cradle to Cradle", més enllà de la sostenibilitat

>

El 16 i 17 de maig passat una convocatòria de premsa organitzada per l’Hostal Empúries va reunir un considerable equip de professionals: TV3, TVE, El Periódico, La Vanguardia, la revista Muntanya i Catalunya Ràdio, entre d’altres. 
L’Hostal Empúries és el primer establiment d’Europa que ha obtingut la certificació Leed que l’acredita com a líder en eficiència i disseny sostenible segons els estàndards internacionalment acceptats per a edificis sostenibles que han demostrat el seu compromís ecològic en complir els objectius de més alta eficiència.
Aquesta trobada comptava amb la presència de l’arquitecte americà William McDonough, un dels responsables de desenvolupar el Cradle to Cradle i un dels personatges més influents del món sobre aquest concepte de sostenibilitat.
EL CRADLE TO CRADLE
El Cradle to Cradle és una aproximació revolucionària per al redisseny de la indútria humana, basada en la convicció que el disseny intel·ligent, inspirat en la productivitat regenerativa i segura de la natura, pot crear una indústria que sostingui i regeneri, que no sigui només sostenible.
Cradle to Cradle significa literalment “del bressol al bressol”. S’ha de redefinir la indústria humana perquè produeixi serveis i productes en dos cicles tancats i interdependents, el cicle biològic i el cicle tècnic, que permetin una circulació indefinida de materials valuosos, no tòxics i que generin abundància.
Un producte es pot concebre com a nutrient biològic; per tant retornarà a l’aigua o a la terra sense deixar materials tòxics en el procés.També poden ser nutrients tècnics, que són aquells que continuen circulant com a materials en cicles industrials tancats que generen valor.
El Cradle to Cradle, desenvolupat per l’arquitecte americà William McDonough i el químic alemany Michael Braungart, té com a objectiu iniciar una nova revolució industrial, en què la indústria humana generarà impactes positius en el nostre entorn. Els tres principis del Cradle to Cradle són els següents:
  • Residu = nutrient
  • Ús de fonts d’energia renovables
  • Celebració de la biodiversitat

Més informació:


hostalspaempúries
Fotografies 2 i 3 a cura de: Alfred Montserrat (més info: Notes de camp)

One thought on “>"Cradle to Cradle", més enllà de la sostenibilitat”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s