Walchsee, autèntic Tirol d’Àustria

Llac de Walchsee des del Pic Heuberg (1.603 m)

Walchsee és un municipi del Tirol (Àustria), del districte de Kufstein, ubicat a la vall inferior de l’Inn, a tocar de la immensa serralada muntanyosa del Kaiser Wilder. El llac de Walchsee fa gairebé 100 ha, amb una temperatura a l’estiu que pot assolir el 20ºC, una excel·lent qualitat de l’aigua, ideal per al banys i els esports aquàtics.

Llac de Walchsee

La llegenda de Walchsee

Diuen que fa molts, molts anys, en aquest mateix indret de Walch on hi ha el llac (see) hi havia hagut un gran bosc. Era un bosc especial, amb animals màgics i plantes rares. En els extrems oposats del bosc hi vivien dos pagesos tossuts, que tots dos es pensaven que el bosc era seu. Al principi van discutir sobre això, després s’escridassaren i es barallaren i lluitaren per la propietat d’aquest bosc. Com més temps passava, la disputa es feia encara més gran, i cada vegada que es trobaven al bosc es barallaven i no volien admetre de cap manera que el bosc no era “seu”. En una d’aquestes conteses, de sobte el cel s’enfosquí i començà a tronar i llampegar fins que se sentí una gran explosió. Després, silenci. Quan es féu la llum, el bosc sencer havia desaparegut i al seu lloc hi havia un gran llac. Ningú no tornà a veure mai més els dos pagesos.

© Fotos Roger Rovira.

La revista Muntanya està preparant un monogràfic sobre els Alps del Tirol austríac, que publicarà el 2012. En apunts successius anirem avançant informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s