Jane Goodall a Barcelona, raons per a l’esperança

L’eminent primatòloga Jane Goodall va oferir, el dilluns dia 7 de maig, una conferència divulgativa a la sala d’actes de l’edifici del Rectorat de la UAB. La conferència, «Raons per a l’esperança», va tractar sobre els més de cinquanta anys d’incansable treball de  la Dra. Jane Goodall, tant en l’àmbit científic com d’educació ambiental i conservació. En la conferència, a partir de la seva experiència personal, Jane Goodall va intentar transmetre el seu llegat de raons per a l’esperança, en un compendi d’arguments rigorosos contra el pessimisme i l’apatia.  Jane Goodall ha estat uns dies a Barcelona amb un doble motiu: la celebració del Simpòsium de Primatologia i Conservació i el Global Meeting dels Instituts que porten el seu nom.

Aquesta trobada ha servit per analitzar els progressos en els programes comuns i per definir nous objectius i estratègies, especialment en dues grans àrees. La primera és «Africa Programs», programes de conservació d’hàbitats tropicals de ximpanzés i altres espècies, programes de sostenibilitat amb les comunitats locals; programes de rescat, rehabilitació i reintroducció de ximpanzés i altres primats orfes, fruit de la caça furtiva i la pèrdua d’hàbitat. La segona, «Roots&Shoots», el programa d’educació en la sostenibilitat i la solidaritat creat per Jane Goodall l’any 1991, i que es troba a més de 130 països.

La Dra. Jane Goodall és coneguda pels seus revolucionaris estudis a les selves de Tanzània, entre ximpanzés salvatges, des d’on va redefinir l’espècie humana i la imatge que Homo sapiens tenia de si mateix. La seva activitat científica i en el camp de la conservació ha estat reconeguda internacionalment amb nombrosos premis i distincions, entre els quals destaquen el Premi Príncep d’Astúries a la Recerca l’any 2003, el títol de Missatgera de la Pau de les Nacions Unides o el doctorat honoris causa atorgat per més de quaranta universitats arreu del món.

La revista Muntanya ha estat un dels mitjans acreditats en aquesta conferència de Jane Godall a Barcelona.

Apunt i fotografia d’Alfred Montserrat, redactor i fotògraf de Muntanya.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s