Seduït per valls i cims, les fotografies de Juli Soler i Santaló

L’editorial PRAMES, en coedició amb el Centre Excursionista de Catalunya, ha publicat el segon volum de la col·lecció «Enfocant el passat», Seduït per valls i cims. Volum I. Fotografies de Juli Soler i Santaló (1865-1914), un excel·lent llibre de fotografies provinents del valuós Arxiu Fofogràfic del CEC.

Pujant al coll de Montjoia. Febrer de 1903

Catalunya, Mallorca i el vessant nord dels Pirineus –particularment el Canigó– són els territoris que Juli Soler i Santaló va trepitjar habitualment des de la fi del segle XIX en les seves excursions. La Vall d’Aran serà també el projecte personal, el qual donarà com a resultat, l’any 1906, una extraordinària guia que el faria ser anomenat fill predilecte de la Vall.

Pica del Canigó. Maig de 1904

Juli Soler i Santaló (Barcelona, 1865-1914)

A finals del segle XIX Juli Soler i Santaló comença a recórrer Catalunya amb la seva càmera fotogràfica. El 1906 publica una guia detallada de la Vall d’Aran en la qual es descriuen aspectes geogràfics, històrics i culturals juntament amb un seguit d’itineraris de muntanya. Després, captivat per la grandiositat del Pirineu central, inicia una sèrie de campanyes sistemàtiques per estudiar i difondre les altes valls d’Osca sobre les quals publica extensos articles al Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya.

Seduït per valls i cims. Volum I. Fotografies de Juli Soler i Santaló (1865-1914)
Francesc Roma i Casanovas / Ramon Barnadas i Rodríguez
Saragossa: PRAMES/CEC, 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s