El número de setembre de la revista Muntanya

Editorial del director

El juliol de 2011 es varen complir cinquanta anys de la primera expedició espanyola als Andes del Perú, promoguda inicialment per Josep Anglada, Francesc Guillamón i Jordi Pons, i duta a terme per la Federación Española de Montañismo, amb la participació dels millors alpinistes del Grupo de Alta Montaña Español (GAME).

En el seu temps aquesta expedició va tenir molt de ressò mediàtic, perquè era la primera vegada que l’alpinisme espanyol feia una expedició d’aquesta envergadura al continent americà. L’expedició, dirigida per Fèlix Méndez, va aconseguir un resultat de 38 cinc mils verges a Ayacachi i 2 a la serralada Blanca; però el cim més important fou la nova via per l’aresta nord-est del Nevado Huascarán Sur (6.768 m), que aconseguiren Josep Manuel Anglada i Jordi Pons el 20 de juliol de 1961.

En aquesta edició de Muntanya, cinquanta-un anys després, Jordi Pons, uns dels protagonistes ens ha ofert l’inèdit capítol de les seves memòries que està duent a terme, perquè en puguem tenir un bon tast.

Sumari

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s