Un article de la revista Muntanya aporta una nova dada històrica de Montgat, relacionada amb la derrota a Felip V

En el nº 890 (agost 2010) de la revista Muntanya es va publicar l’article “La ruta del general Moragues”, a cura de Xavier Junquera i Josep Tarrés, un itinerari carregat d’història ubicat a les Guilleries, terra natal de l’il·lustre general Moragues, “un home a qui tots els catalans de cor sempre estarem en deute, per haver defensat amb total entrega i amb un altruisme, fins a la mort, el fet català, durant la Guerra de Successió de 1714”.

El diari El Punt Avui va publicar en la seva edició del 7 de setembre de 2012 un article signat per Mireia Rourera, amb el títol “També es va guanyar a Felip V”, on s’explica que 22 d’agost de 1705 tres-cents vaixells de les tropes de l’Aliança de de l’Haia, lleials a l’arxiduc Carles i diriguides pel general Moragues, van desembarcar a la platja de Montgat, des d’on van avançar i ocupar Barcelona, d’on van fer fugir Felip V.

A Montgat ningú en sabia res, fins que Xavier Kirchner, veí d’aquesta vila, se’n va assabentar casualment llegint el nostre article de la revista Muntanya. Reprodueixo a continuació el text que es va publicar a El Punt Avui:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s