La importància de les zones humides

alfacada10_martinet_al_crepuscle
Foto: Territori i Medi Ambient

El passat 2 de febrer va ser el Dia Mundial de les Zones Humides, uns dels ecosistemes més rics en biodiversitat del planeta. Ara bé, la seva fragilitat els fa especialment vulnerables, i per això també es troben entre els ecosistemes més amenaçats del món.

Conscients d’aquesta situació, la Fundació Catalunya-La Pedrera ha situat aquests ambients entre els que requereixen d’actuacions prioritàries i per això, des dels seus inicis dedica esforços en conservar, recuperar i restaurar aquestes zones, així com en divulgar els seus valors naturals i la seva funció social i territorial.

11 dels 24 espais que formen la Xarxa Espais Natura de la Fundació són zones humides, que en conjunt tenen una superfície d’unes 300 ha.  Aquests espais acullen diverses tipologies de zones humides, com  llacunes, salines, estanys, desembocadures, prats inundables… Són l’Estany d’Ivars i Vila-SanaCan Morgatl’Alfacadales Salines de la TancadaMig de Dos RiusAlt SegreReserva Natural de SebesLa RubinaTer VellSot del Fuster i la Closa de Mornau.              

                                                                                               deltedelebre                                                      Foto: Territori i Medi Ambient

Des de l’equipament MónNatura Delta de l’Ebre, s’ofereix un programa educatiu per donar a conèixer i sensibilitzar sobre la importància d’una de les zones humides més importants de la mediterrània occidental: El Delta de l’Ebre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s