Muntanya 907 (març 2014)

M907En l’edició de març de la revista Muntanya, el primer número de l’any 2014, hi podreu trobar els següents continguts:

  • La travessa dels Refugis del Torb. Petjar els camins de la història. Un article d’Albert Torres Marsal que descriu la gran travessa entre Núria i el Canigó. Una opció excel·lent per conèixer les comarques del Ripollès, el Conflent i el Vallespir per antics senders històrics.

  • Dietari de la Transpirinenca. IV part: les serres encantades. Un article de Ton Barnils, i fotografia de David Mengual, que descriu les etapes entre els darrers tres mils aragonesos i el parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
  • Peña Foratata. Via Encantaclásicos. Un article d’Antonio García Picazo que ressenya una original via d’escalada que passa pel mateix forat de la Peña Foratata (Formigal), a la cresta elevada del nord-est de la muntanya.
  • No oblidem les Dolomites. Un article de Dani Brugarolas que ens proposa entrar amb bon peu a les Dolomites, escola dels millors escaladors del món, que encara ofereix avui dia un univers de possibilitats per a l’escalada.
  • Almenweg. La ruta alpina més saludable de Salzburg. Un article de Ferran Alexandri, i fotografia de Roger Rovira, que descriu una travessa circular que permet recórrer un entorn alpí a dos mil metres d’altitud al bell mig del parc nacional Hohe Tauern.
  • Expedició últim grau al pol nord. Un article de Jordi Canal-Soler que fa una descripció vivaç dels esdeveniments per arribar al pol nord, cent anys després de la gesta de Robert Edwin Peary i Matthew Henson, convertint-se en el primer soci del CEC en assolir aquest punt geogràfic.
  • Vies d’escalada. Ressenyes de vies noves a Montserrat: paret dels Diables, Talaies, Ecos, paret de Santa Cecília i Frares Encantats.
  •  L’excursió del mes. Un itinerari al Casol de Puigcastellet (fortificació ibèrica) i el castell de Sant Llorenç del Munt, al municipi de Folgueroles.
  • L’entrevista. Entrevista a Antoni Real, director del programa de TV3, Temps de neu, per  la seva darrera novel·la Salnitre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s