Muntanya 910 (desembre 2014)

MUNTANYA-910

L’edició de desembre de la revista Muntanya ja és a l’IQUIOSC.cat (versió en línia); la podeu adquirir per 2,69 € o bé subscriure-us per 9,99 €.  A partir de l’1 de desembre, l’edició impresa arribarà als subscriptors i als socis del CEC, i també la trobareu en els punts de venda habituals (columna de l’esquerra d’aquesta mateixa pàgina). En aquest número 910 hi trobareu els següents continguts:

ARTICLES

El pic de Tomaset a l’hivern. Circuit amb esquís pel port de Banyell i el port de Siguer (Francesc Xavier Gregori). Un cim que ha esdevingut una proposta engrescadora en la pràctica de l’excursionisme tant d’estiu com d’hivern, un cim altiu, desafiant i amb vistes immillorables.

Orgues de pedra. Una excursió per la serra dels Bufadors (David Fajula). Els bufadors de Beví són forats de coves per on surt aire corrent, ubicats a la serra dels Bufadors, en un canyó de roca, cobert de vegetació exuberant, a cavall entre Osona i el Ripollès.

Temps era temps: de l’Oberland al Valais amb esquís. Memòria de dues excursions dels anys 1981 i 1973 (Josep M. Sala Albareda). Un relat amè i nostàlgic per rememorar dues antigues travesses d’esquí de muntanya a Suïssa, explicat per un veterà muntanyenc del CEC.

D’una cova del Montseny a les ruïnes de Palmira (Carles Albesa i Riba). Digressions des del Montseny a l’entorn de Lady Hester Stanhope, una excèntrica aristòcrata anglesa, i del jove viatger català Sinibald de Mas, en el marc de la l’antiga ciutat de Palmira.

Eiger, l’«Ogre». Primera ascensió estatal de la cara nord (Jordi Pons Sanjinés). Josep Manel Anglada i Jordi Pons van superar la cara nord de l’Eiger, una de les parets més difícils de l’alpinisme mundial, l’agost de 1964. Va ser una gesta catalana, però també la primera en l’àmbit peninsular.

Tres barrancs dels cingles de Gresolet (Mari Nivera i Damià Pérez). Aquesta ressenya ens descobreix tres dels descensos que fins ara estaven prohibits: el barrancs de l’Olla de la Mel, el barranc del Paller i el barrancs de les Bassotes, que es poden fer durant tot l’any.

SECCIONS DESTACADES

  • Els llacs del torrent del Llop (L’excursió del mes)
  • Viure a les grans parets amb Sílvia Vidal (L’entrevista)
  • Riglos i Peña Rueba (Vies d’escalada)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s