Viggo Mortensen presenta el llibre “Hijos de la selva” al Museu Blau de Barcelona

HIJOS DE LA SELVA_bb

El 19 de febrer passat es va presentar al Museu Blau el llibre Hijos de la selva / Sons of the forest. La fotografia etnográfica de Max Schmidt / The Ethnographic Photography of Max Schmidt, amb textos bilingües dels antropòlegs Federico Bossert i Diego Villar. L’editor d’aquest llibre era el conegut actor nord-americà Viggo Mortensen.

Mortensen és el fundador i director de l’editorial Perceval Press, on publica llibres de caire artístic, poètic, fotogràfic i sociopolític; però també de caire etnogràfic i antropològic, com és el cas de Hijos de la selva (2013).

Aquest llibre aplega les imatges de les expedicions antropològiques i arqueològiques que l’etnògraf alemany Max Schmidt (1873-1950), pioner de l’etnografia, va fer entre 1900 i 1940 a les regions de Mato Grosso i Gran Chaco, de Barsil i Paraguai, respectivament. Schmidt va defugir de la visió colonial per endinsar-se en els pobles d’una manera no agressiva, és a dir, per estudiar l’altre des d’una posició d’igualtat. Els textos dels antropòlegs Federico Bossert i Diego Villar acompanyen aquestes fotografies, que es conserven al Museo Etnográfico Andrés Barbero (Paraguai).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s