Ferran Latorre fa el Gasherbrum (8.069 m)

09-Cim

Ferran Latorre, soci del Centre Excursionista de Catalunya, ha assolit el cim del G1 després d’haver fet l’atac més dur a un vuit mil fins ara.

Ferran Latorre i la resta de companys de l’expedició van sortir del camp base el dimarts passat en direcció al C2, aprofitant una finestra de bon temps, però amb una meteo no gaire clara. Ja al C2 el temps continuava amb nevades i vent, així que van decidir esperar a dimecres per veure si la neu s’estabilitzava i arribava el desitjat bon temps. Finalment dijous a la matinada van sortir cap al C3, obrint traça altre cop sota una copiosa nevada per arribar al al darrer camp ja amb el sol donant-los la benvinguda. Per fi tenien senyals que l’atac podría fer-se.

03-Cim

El divendres a les 0:30 Ferran, Yannick i Tom, Sadiq es va quedar al C3, van començar a obrir traça cap al cim. El flanqueig de la piràmide que va des dels 7.500 fins als 7.900 va deixar a Ferran al capdavant exhaust. L’avanç cap al cim va ser molt lent i finalment a les 16:00 varen fer el cim amb Yannick pel davant, després de més de 15 hores d’atac.

08-Cim

La baixada, que va resultar ser quasi igual o més dura que la pujada. Ja de nit varen arribar al peu de la piràmide, a 7.500 m, després d’anar rapelant de cent en cent metres. Van arribar totalment esgotats a les tendes del C3 després de 23 h non-stop. La baixada al CB la van fer passant la nit al C1, després d’anar recollint tot el material dels camps superiors.

02-Cim

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s