Acció solidària de la revista Muntanya amb el poble del Nepal

L’edició de setembre de la revista Muntanya (nº 913) ha dedicat un monogràfic en homenatge al Nepal, amb motiu de la tragèdia esdevinguda la primavera passada amb dos terratrèmols de conseqüències catastròfiques. L’objectiu de la Redacció ha estat usar la nostra revista com a eina de divulgació, per mostrar les possibilitats de trescs en aquest país, però també d’altres aspectes informatius de caràcter humanitari i d’ajut als damnificats.

1-M9L’acte oficial de presentació d’aquest monogràfic es va fer el passat 30 de setembre a la sala d’actes del Centre Excursionista de Catalunya, amb intervencions de Josep M. Puente, president del CEC; Ferran Alexandri, director de Muntanya, i Lluís Belvis, com a cònsol del Nepal. Després es va projectar el documental que Jordi Pons va fer l’any 1979: Nepal, un paradís al peu de l’Himàlaia. A l’acte hi assistiren més de 150 persones, amb la presència dels presidents de la FEEC, Jordi Merino, i de la FEDME, Joan Garrigós, entre una bona representació d’alpinistes que formaren part de les expedicions catalanes a l’Everest (1982-1985), socis del CEC, diversos mitjans de comunicació, a més a més dels autors i col·laboradors d’aquest monogràfic i altres convidats destacats.

21386940065_c72a86d9d1_z

Anteriorment, aquest monogràfic del Nepal s’havia presentat el en el marc dels actes de La Setmana del Llibre en Català, a la plaça de la Catedral de Barcelona, el 12 de setembre.

Per mirar de difondre aquest número i la seva acció solidària, i amb la finalitat que no quedi arxivat en cap biblioteca ni desat en cap prestatgeria, sinó que sigui un referent, una petita guia del Nepal, i perquè pugui incentivar el turisme que tant necessiten els nepalesos, també se n’ha fet difusió en altres mitjans de comunicació:

1) En l’article de Ferran Alexandri “Regreso al Nepal” publicat a El Periódico el 26 de setembre.

EL-PERIODICO_260915

EL PERIODICO_26_09_15

Nota: Per un error de la Redacció de El Periódico aliè a l’autor, a la pàgina 3 es diu que el 28 d’agost de 1985 van coronar l’Everest, Xavier Pérez Gil, Òscar Cadiach i el xerpa Nima Dorje, quan en realitat hauria d’haver dit: Òscar Cadiach, Toni Sors, Carles Vallès i els xerpes Shambu Tamang, Ang Karma i Narayan Shresta.

2) En el programa “Amics i coneguts” de Sílvia Tarragona a Ràdio 4 (26 de setembre), amb interevcions de Lluís Belvis i Ferran Alexandri.

IMG_4310

3) En el programa “La Nit dels ignorants” de Xavier Solà a Catalunya Ràdio  (2 intervecions, els dies 25  i 27 de setembre).

record15

Ferran Alexandri, director de la revista Muntanya (27 de setembre)
Del minut 25:09 al minut 32:15

record15Lluís Belvis, cònsol general del Nepal (25 de setembre) A partir del minut 04.20 fins al 12:43 (aproximadament)

4) En el programa  “Solidaris” d’Adrià Bas a Catalunya Ràdio (3 d’octubre), amb intervencions de Jordi Pons, Lluís Belvis i Ferran Alexandri.
record15

 

 

5) En el magazín “Vespre a la 2” presentat per Xavi Díaz a TVE Catalunya (7 d’octubre ), amb la participació  de Jordi Pons, Lluís Belvis i Ferran Alexandri.

2015-10-14_12h15_31

 

Sis mesos després dels terratrèmols que van devastar el Nepal, els habitants d’aquest país encara necessiten molta ajuda. A hores d’ara, el món ha recollit una xifra que no arriba als 20 M €, quan els costos aproximats per a la reconstrucció del país s’han calculat a l’entorn dels 5.000 M $. Us recordem que el compte d’ajut als damnificats és:

ES66 2100 0920 3002 0031 8805

 

 

 

 

 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s