Excursió a la Serra de les Encantades (Solsonès)

“L’excursió del mes”, una secció que ja s’ha convertit en un clàssic de cada número de la revista Muntanya, ens recomana una sortida de baixa o mitjana muntanya que es pot fer en un dia, en algun indret poc freqüentat de la geografia de Catalunya.

És per això que des de la Redacció ens ha semblat adient d’oferir aquesta excursió com una de les activitats oficials de sortides d’excursionisme que organitza el Centre Excursionista de Catalunya (editora de la revista) per als seus associats. Aquesta activitat serà guiada per l’autor de la secció, que ens comentarà els diferents aspectes naturals, paisatgístics o fins i tot arqueològics que anem descobrint al pas de l’excursió.

Excursió a la serra de les Encantades

La primera d’aquestes sortides, que correspon a la revista Muntanya 914 (desembre 2015), la farem el proper 23 de gener (sempre un mes després de cada edició), i recorrerem en aquesta ocasió la serra de les Encantades (Solsonès).

post3.1

La serra de les Encantades té un relleu montserratí; és per això que aquestes muntanyes també s’anomenen les montserratines. Els conglomerats, doncs, són els responsables de la morfologia característica que presenten, on hi podem apreciar gràcils monòlits. No són muntanyes massa altes, però no hi ha dubte que tenen un atractiu especial, potser perquè no són excessivament concorregudes. Són uns relleus que cal conèixer, tant per les seves connotacions històriques com econòmiques. La importància que va tenir el salí de Cambrils durant diversos segles va ser primordial per al manteniment d’una població rural que difícilment hauria subsistit en altres circumstàncies.

Heus aquí l’itinerari: castell de Cambrils, coll Femia de Dalt, cap de les Pintes, solana de les Encantades, les Colladetes.

itinerari_Encantades

(c) Albert Martínez

Dades tècniques: 3 h 40 min; +400 m; fàcil. Més informació a www.cec.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s