Muntanya 924 (març 2018)

L’edició de març de la revista Muntanya està dedicada especialment a diferents modalitats de l’esquí (nòrdic, alpí i esquí de muntanya), entre altres articles destcats. L’edició digital està disponible des d’avui mateix a l’iQUIOSC.cat

Heus aquí el sumari:

L’excursionisme científic

Ja al·ludíem en l’editorial del número especial (nº 918), dedicat als 140 anys del CEC, a l’esperit de l’excursionisme científic que s’imposà a Catalunya durant el darrer terç del segle XIX i els primers decennis del segle XX, i com el geòleg Norbert Font i Sagué n’havia fet una explicació excel·lent, i que per tant, “si volem complir el fi del nostre Centre, venim obligats a fer excursionisme cientític.”

I així ho hem fet des d’aleshores. Si fem una repassada als darrers quaranta anys de la revista Muntanya ens adonarem que, gairebé en cada número, els socis, aficionats o autors professionals han escrit articles d’excursionisme científic. Treballs basats en l’observació de la natura i la geografia catalana que tots els excursionistes recorrem incansablement cada cap de setmana.

Sovint, però, aquests articles passen desapercebuts per  molts lectors i, potser, queda oblidada una labor que ha representat un esforç i un avenç important en el coneixement i la descripció del nostre país o del món en general.

És per això que en l’edició anterior vam inaugurar la secció d’Excursionisme científic, amb un nou disseny que destaca especialment, i que ens anirà acompanyant al llarg de l’any de la mà de voluntaris entesos en la matèria que tractin en cada cas.

Ferran Alexandri

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s