Muntanya 926 (setembre 2018)

Ja podeu descarregar-vos a l’QUIOSC.cat el número 926 de Muntanya, corresponent al mes de setembre del 2018, el tercer de l’any. Observareu que el disseny de la capçalera ha canviat per adaptar-se a la nova imatge corporativa del Centre Excursionista de Catalunya.

Poques vegades, en mitjans de comunicació esportius i alpinísitcs, hem vist publicats articles que reflecteixen aspectes que, tot i ser molt populars en l’àmbit de l’excursionisme, com els llibres de registre de cims, no han despertat gaire interès i encara menys un estudi a fons. En aquest número descobrireu la història i l’empremta que han deixat aquests llibres d’altura, veritables reculls de piulades, tant de gent anònima com d’alpinistes il·lustres, un aspecte curiós i interessantíssim de l’excursionisme.

D’altra banda, també hi ha articles que ens mostren la faceta més pedagògica de la muntanya, que ens ensenyen a interpretar i mirar la natura d’una altra manera, també imprescindible. Quantes vegades no haurem trescat per les valls i cims del parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici sense preguntar-nos per què aquesta és l’única zona dels Pirineus on hi ha tants estanys. Potser no havíem pensat com s’han format aquestes muntanyes, com s’han erosionat aquestes valls o quins materials petris contenen. Un treball que ens brinda una excursió per descobrir la geologia del parc és més que un reportatge singular, és un referent necessari per conèixer la història del nostre passat i present.

Ferran Alexandri. Director de Muntanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s